SKAGEN: Grundlæggende har det været oliemaling og broderi med figurer, der har været Karinas Meedoms store passion. Men nu har hun fundet en ny niche der får næsten al hendes opmærksomhed: Portrætter.

I februar blev Karina Meedom, der har boet i Skagen siden 2010, inviteret til, at udstille hos Kirsten Lind på Galleri Grenen.

- Hun sagde hun havde valgt mine billeder fordi hun synes jeg er god til portrætter og især øjne. Men så startede Corona-krisen, som satte tingene lidt i stå. Så jeg tænkte, at det kunne være spændende, at male portrætter igen, fortæller Karina.

Karina Meedom der er uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi og er anerkendt, både for malerier og utraditionel tekstilkunst.

På adressen Fælledvej 15 i Skagen, har Karina udstilling i stuen og atelier på førstesalen, her fortæller hun om arbejdet med malerierne:

- Jeg har stor kærlighed for hunde og får min kærlighed ”malet ud”, når jeg arbejder.

- Portrætterne skal ligne hunden og det skal også afspejle hundens personlighed.

- Jeg er selvfølgelig kunstner og maler. Men hunde er jo væsner med deres helt egen personlighed, som jeg prøver at finde og male ind i værket.

- Jeg maler efter fotografier af afdøde eller nulevende hunde og har billeder af hunden der skal males liggende på min IPad, som jeg så maler efter.

Men det er ikke kun hunde Karina maler, det er også mennesker, heste og katte.

Karina Meedom maler kun på opfordring og har gennem et stadig voksende netværk mange bestillinger på portrætter, af både hunde, mennesker, katte og heste.

- Jeg får mange forskellige henvendelser og bestillinger. Senest har jeg fået en bestilling på et corona-broderi, der skal med på en udstilling med tekstiler om Corona på Greve Museum, fortæller Karina, der har Flere af de sorte broderier udstillet hos Skagen Kunst og Rammer.

Flere i byen har allerede hørt om Karina Meedom og hendes smukke hundeportrætter og der er rigtig mange der henvender sig for, at få malet et portræt af deres hund eller andre de elsker.

- Det går fra mund til mund, eller hvis jeg møder folk med hunde når jeg går tur, kan jeg finde på at stikke dem mit kort, forklarer Karina Meedom.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...